Skip to content

Food and Nutrition : Research Guide

식품공학 학술정보큐레이션서비스

학술연구정보서비스
  • Home
  • Book & E-book
    • Book
    • E-book
    • Thesis
  • Journal & Article
    • SCIE Journal
    • KCI Journal
  • WebDB
  • Lists & Tools
  • News & Report
    • News
    • Report
  • Call for Papers
    • Call for Papers
    • Society & Institutions
  • OCW
  • Sitemap

Home

식품공학 학술연구정보서비스의 주요 정보들을 모아서 제공합니다. 이 곳에서 제공하는 정보들은 각각의 해당 메뉴에서 더 자세히 볼 수 있습니다.

Book & E-book

도서관 최신 소장도서, E-book, 학위논문 및 국내외 신간 도서정보를 제공합니다.

Journal & Article

식품공학 관련 세부주제별 주요저널 및 논문에 대한 정보를 제공합니다.

WebDB

식품공학 관련 학술 DB 정보를 제공합니다.

Lists & Tools

식품공학 관련 등재 저널 리스트 및 논문 작성에 도움이 되는 도구 정보를 제공합니다.

News & Report

국내외 연구보고서 및 국내외 최신 소식에 대한 정보를 제공합니다.

Call for Papers

국내외 컨퍼런스, 논문투고 정보를 제공합니다. 식품공학 관련 국내외 주요 학회, 연구소, 기관 및 단체 정보와 국내외 유용한 사이트 정보를 제공합니다.

OCW

식품공학 관련 공개강의 및 TED 등의 정보를 제공합니다.

Book & E-book

Thesis

    • 서울과학기술대학교 석/박사 학위논문
      • 일반대학원
        • 일반대학원 > 식품공학과
    • 국내/외 타대학 학위논문 DB 안내

일반대학원 > 식품공학과

Characterization and fabrication of core/shell particles with lecithin and pluronic

Feb 2024 이지효 (2024) 서울과학기술대학교 일반대학원

Effect of probiotics, Weissella cibaria CMS1, on immune response and oral microbiome: A randomized, double-blind, placebo-controlled, parallel Study

Aug 2023 박민주 (2023) 서울과학기술대학교 일반대학원

Studies on the In Situ Electrical Conductivity Freshness Evaluation Technique and Retort Processing Conditions of Vegetable Products to Produce the High Quality Shelf Stable Home Meal Replacement (HMR) Foods

Aug 2023 유승수 (2023) 서울과학기술대학교 일반대학원

과일 껍질을 첨가한 콤부차의 발효 중 이화학적 특성

Feb 2023 이태연 (2023) 서울과학기술대학교 일반대학원

Enhanced antimicrobial activity of ClyRD, a novel chimeric endolysin from Clostridium perfringens phages

Feb 2023 김제나 (2023) 서울과학기술대학교 일반대학원

식품 중 함유된 Thaumatin에 대한 HPLC-UVD 분석법 개발 및 밸리데이션

Feb 2023 박현주 (2023) 서울과학기술대학교 일반대학원

인체적용시험을 통한 잣 잎 (Pinus koraiensis) 주정 추출물의 식후 지단백질 개선 효과 및 안전성 평가 연구

Feb 2023 박태권 (2023) 서울과학기술대학교 일반대학원

Fabrication of whey protein isolate-pectin nanoparticles by thermal treatment: Effect of dynamic high-pressure treatment

Feb 2023 임소현 (2023) 서울과학기술대학교 일반대학원

HPLC-DAD 및 LC-MS/MS를 이용한 강황 내 합성 착색제의 검출법 밸리데이션 및 측정불확도 추정

Feb 2023 양효진 (2023) 서울과학기술대학교 일반대학원

Fermentation and Quality Characteristics of Low-Malt Beer with Nurungji

Feb 2023 용지은 (2023) 서울과학기술대학교 일반대학원
학술연구정보서비스

㉾ 01811 서울 특별시 노원구 공릉로 232 서울과학기술대학교 도서관 학술연구지원팀 | E-MAIL library3@seoultech.ac.kr
Copyright 2024 © SEOUL NATIONAL UNIVERSITY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY LIBRARY. ALL RIGHTS RESERVED.
  • 서울과학기술대학교